ENERGI, TRÆNING og BEVIDSTHED

SUNDHED - I ALLE ALDRE
 
               www.hsp-info.dk

 

11.35 Number one: Plantekost

Der er ingen tvivl om, at plantekost er noget af det sundeste. Og hvis du vil læse gode argumenter, så kan du låne Mikkel Hindhedes bog "Fuldkommen Sundhed og Vejen dertil".

"Menneskeheden bliver ikke sund, før den sidste Kogebog hænger i den sidste Koks Tarme"

Citat af læge og ernæringsforsker Mikkel Hindhede, 1934

Hvis du vil lytte til pluk fra bogen, så er her nogle links:

  • Om vegetarkost 1 (lidt støj de første sek.).
  • Om vegetarkost 2.
  • Om vegetarkost 3.

    Stærke mænd på vegetarkost

    Det er velkendt, at fx de romerske gladiatorer levede af ren plantekost. Og de var stærke ...

    Hindhedes bog beskriver en række andre stærke mænd, blandt andre Dan O'Learly, der var verdensmester i kapgang (475 miles på 6 dage).

    I en af lydoptagelserne herover kan du høre kapgængerens kostråd.

    Du kan også høre om en oversund indianerstamme fra Amazonas og den kost, de lever af.

    Hindhede argumenterer kraftigt og overbevisende for, at vil man leve længe med mindst mulig sygdom i alderdommen, så skal man vælge plantekost. Lyt optagelserne herover igennem.


  • Mikkel Hindhedes bog fra 1934.


    Dan O'Learly som 90-årig, stadig særdeles fit.


    Forarbejdning kan kun forringe næringsindholdet

    Set med nutidens øjne, her 80 år efter Hindhede, er det klart, at industrien i høj grad modarbejder befolkningens sundhed. Sagen er jo, at hver gang du forarbejder et produkt, så taber det næringsværdi.

    Tomaten er optimalt sund, når den er friskplukket. Den udnyttes, i ketchup, pure, på frosne pizzaer, i dåsesupper og meget andet - men rent ernæringsmæssigt er den ødelagt.

    Man kan anskue det animalske landbrug på samme måde - man tager sund plantekost, og fodrer dyrene med det. Det var Hindhedes pointe under første verdenskrig, hvor han planlagde den meget succesrige danske fødevarerationering. I stedet for at fodre grise med byg, lærte befolkningen at spise byggrød. Det reddede befolkningen for den hungersnød, man havde i andre lande. Og ydermere viste undersøgelser efter krigen, at befolkningen blev sundere af det.


    Fenikkel - en herlig grøntsag, som er let at få fat i fra eftersommeren og hele vinteren i gennem.

  • Næste artikel
  • Forrige artikel

  • Se alle vores opskrifter og beskrivelser af fødevarer

    Til start

    Copyright 2012-17 Michael Karbo og Fitness-vitalitet.dk

  •